Pasta Vongole

image100

Ingredienser:
1 chili eller annan färsk peppar
4-5 vitlöksklyftor
10 färska tomater
1 burk hela tomater eller 1 dl passerade tomater
1 burk musslor + spad eller färska
1-2 burkar  vongole eller färska
salt, peppar, olja
4 port pasta (spagetti eller bavette är godast)
1/2-1 kruka finhackad persilja

Tillagning:
1. Finhacka en halv chili, skala och skiva vitlöksklyftorna
2. Stek vitlöken och chilin i olivolja.
3. Tillsätt hackade tomater, och tomater på burk.
4. Tillsätt musslor och vongole om de är färska, annars häller du i musselspad. Låt koka ca tio minuter, salt och peppra efter samk.
5. Koka upp pastan under tiden, häll av och tillsätt ett par msk finhackad persilja.
6. Rör musslor och vongole i pastasåsen (om du väljer ta de på burk. Värm upp hastigt
 7. Blanda pasta och sås

Vid detta tillfälle användes färska musslor och vongole, dessa kokas då upp på klassiskt vis med lök, vin, olja innan de tillsätts. Detta goda recept fick vi hos Cissi & Henke i sommras.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0