Provance bröd

image103

Ingredienser
8 dl mjöl (spara 1 dl till slutet)
1 dl svarta och gröna oliver
1 msk honung
3 dl fingervarmt vatten
1/2 paket jäst
3 msk olivolja
3 msk färsk hackad rosmarin (vara av 1 msk till garnering)
1 rågad tsk flingsalt till degen
1 tsk till garnering.

Tillagning
1. Kärna ur och hacka oliverna, blanda med hackad rosmarin.
2. smula jästen i en bunke, tillsätt honung och lite av vattnet.
3. rör tills jästen smält. Tillsätt då resten av vattnet, oljan, salt, oliverna och rosmarinen.
4. blanda ner mjölet (7 dl)
5. låt stå och jäsa i 1 timma under en duk
6. sätt ugnen på 250 grader
7. Vält ut degen på ett mjöligt underlag. (använd den dl som är kvar) platta ut degen utan att knåda.
8.skiva upp fyra längder, som lägges på en bakplåt, skruva gärna längderna. Pensla över vatten och strö över flingsalt och hackad rosmarin.
9. Ställ in i ugnen i 5 min, stäng därefter av ugnen och låt brödet stå kvar på efter värme i ytterligare 10-12 min.
10. Ta ut plåten och låt bröden stå och vila under en duk.


Kommentarer
Postat av: Elin

Åh, ser supergott ut! Synd att man inte har någon ugn bara...

2007-08-23 @ 22:57:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0