Kalkon i cidersås

image83
Ingredienser:
4 kalkonschnitzlar
3 dl äppelcider, gärna en torr sort
1 gul lök, hackad
1 lagerblad
2 tomater, skållade, skalade och hackade
salt & peppar
1/2 röd paprika, delad i små tärningar
2 msk persilja, hackad
2 dl creme fraiche

Tillagning 4 port
1. Koka upp cider, lök, peppar, salt och lagerblad i en traktörpanna. Lägg i köttet och sjud under lock ca 5 min.
2. Skålla, skala och hacka tomaterna. Under tiden som köttet sjuds.
3. Tag upp schnitzlarna och lagerbladet. Tillsätt tomathack, paprika och persilja.
4. Koka upp, rör ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
5. Lägg tillbaka schnitzlarna.
5. Servera med basmati- eller jasminris.

På bilden har jag bytt ut kalkonen mot kyckling och persilja mot koriander. Funkar också!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0