Kenyansk gryta med cocoskyckling
Ingredienser
olja
1 hackad gul lök
1 röd chili, strimlad
2 vitlöksklyftor hackade
1 tsk curry
1 tsk ingefära
1 tsk salt
1 tsk socker
2 msk tomatpure
2 dl cocosmjölk
1 tsk pressad citron
Tillagning
1. Hetta upp olja i en stekpanna/gryta. Fräs upp lök, chili, vitlök, curry, ingefära, tomatpure, salt och socker.
2. Lägg i kycklingen (går också bra med kycklingklubbor) och bryn runt om i ca 5 min. Tillsätt kokosmjölk, citron, salt och peppar.
3. Låt småkoka under lock i ca 25-30 min.
4. Servera med ris och garnera gärna med lite kokosflingor.
Tips: har du ingen kokosmjölk, kan du blanda 2 dl mjölk med 1 dl kokosflingor och koka upp. Sila mjölken och den smakar nästa lika gott som kokosmjölk.
Du kan byta ut curry mot röd currypasta, som du då tar ca 1 msk av. Finns att köka i mataffären.
Kommentarer
Trackback