Örtpotatisbullar med yoghurtsås
Ingredienser:
Örtbullar
200 g mozzarella, fint hackad
1 knippa basilika, hackad
1 knippa slätbladig persilja, hackad
1 knippa gräslök, hackad
1 vitlöksklyfta, fint hackad
1 ägg, vispat
havssalt, pepper
Potatismos fö r4 person (ca 10 medelstora potatisar)
yoghurtsås
200 g matlagnings yoghurt
1 schalottenlök, fint hackad
1 knippa fint hackad basilika och persilja som blivit över från örtbullarna alt. mynta
1 vitlöksklyfta, fint hackad
Tillagning
1. Lägg den hackade mozzarellan i en bunke, tillsätt de hackade örtrena och blanda väl. Lägg i den finhackade vitlöken, potatismoset och det vispade ägget. Salta och peppra och blanda väl.
2. Dela smeten i 15 klumpar. Forma till bollar och platta till dem lite. Hetta upp grillpannan.
3. Placera bullarna i grillpannan i omgångar och stek dem i 4-5 minuter på varje sida. Håll de grillade bullarna varma tills alla är klara.
Sås
1. Blanda yoghurten, med finhackad schalotenlök, myntan och vitlöken i en skål.
2. Blanda vl och servera till bullarna med gräslöken.
Rätten passar utmärkt till grillat kött, fisk och kyckling.
Örtbullar
200 g mozzarella, fint hackad
1 knippa basilika, hackad
1 knippa slätbladig persilja, hackad
1 knippa gräslök, hackad
1 vitlöksklyfta, fint hackad
1 ägg, vispat
havssalt, pepper
Potatismos fö r4 person (ca 10 medelstora potatisar)
yoghurtsås
200 g matlagnings yoghurt
1 schalottenlök, fint hackad
1 knippa fint hackad basilika och persilja som blivit över från örtbullarna alt. mynta
1 vitlöksklyfta, fint hackad
Tillagning
1. Lägg den hackade mozzarellan i en bunke, tillsätt de hackade örtrena och blanda väl. Lägg i den finhackade vitlöken, potatismoset och det vispade ägget. Salta och peppra och blanda väl.
2. Dela smeten i 15 klumpar. Forma till bollar och platta till dem lite. Hetta upp grillpannan.
3. Placera bullarna i grillpannan i omgångar och stek dem i 4-5 minuter på varje sida. Håll de grillade bullarna varma tills alla är klara.
Sås
1. Blanda yoghurten, med finhackad schalotenlök, myntan och vitlöken i en skål.
2. Blanda vl och servera till bullarna med gräslöken.
Rätten passar utmärkt till grillat kött, fisk och kyckling.
Kommentarer
Trackback