Minipannbiff med potatismos

image64



Ingredienser
minipannbiffar:
500 gr Nötfärs
2 msk mjölk
2 msk ströbröd
1 ägg
1 gul lök
peppar, salt

sås:
2 msk soja
0,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde

mos:
10 potatisar
Mjölk
Smör
salt
socker
muskotnöt

morötter
lingon
pressgurka


Tillagning 4 pers
1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Tillsätt nötfärsen, hackad gullök och ett ägg. Peppra med vit-, svart- och kryddpeppar. Salta efter smak. Blanda väl.
2. Skala potatis och kola upp.
3. Rulla till små minipannbiffar. Värm upp en stekpanna tillsätt olja och en klick smör, peppra och salta. Lägg i och stek ca 3 min på varje sida.
4. häll i vispgrädde och soja, lägg på lock och sänk värmen något och låt koka upp i ca 5 min.
5. tillsätt mjölk för att spä ut såsen.
6. Mosa den kokta potatisen, tillsätt smör och varm mjölk. Vispa ihop till mos. Om önskas tillsätt en nypa socker och riv ner muskotnöt
7. skiva och koka upp morötter.

servera med pressgurka och rårörda lingon.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0