Guldpytt

image144
Ingredienser4 personer:
400 gr falukorv
2 gula lökar
10-14 potatisar (beroende på storlek)
1 kruka gräslök
4 ägg
salt, peppar, olja, smör

Tillagning:
1. Tärna upp potatisen och lägg över i en kastrull med vatten, koka upp tills potatisen nästan är klar.
2. Stek upp löken med smör och olja.
3. Tillsätt hackad falukorv till löken och stek upp. Häll i potatistärningarna, salta, peppra efter smak. Stek upp allt tills det får en gyllene färg.
4. Stek upp äggen.
5. Klipp gräslöken och häll över pytten vid servering.

Fick lära mig av min sambo att denna rätt ska man alltid laga när IFK Göteborg tar SM Guld :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0