Panna cotta med vit choklad

image147

Ingredienser 8 pers:

1 liter vispgrädde

100 gr vitchocklad

2 tsk vaniljsocker

1 tsk socker

4 gelatinblad

Hallon


Tillagning:

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min.

2. Smält chokladen i ett vattenbad.

3. Blanda grädde, socker, vaniljsocker och koka upp. Tillsätt den smälta chokladen.

4. Lägg i gelatinbladen och låt de smälta ner i blandningen.

5. Låt svalna ngt innan smeten hälls upp i 8 st formar/glas som är i storleken max 2 dl. ¾ av formen/glaset ska vara fyllt. Låt stå i kylskåpet i ca 3 timmar före servering.

6. Vid servering toppa med färska/tinade hallon i valfri mängd.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0