Vaniljpannacotta med hallon

image146

Ingredienser

4 dl vispgrädde
0,5 dl socker
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
3 st gelatinblad
Hallon

Tillagning:
1. Lägg gelatinbladen i blöt ca 10 min (kallt vatten).
2. Koka upp grädde, socker och vanilj. (Om du tar vaniljstång, skär upp på längden och skrapa ur). Fungerar också bra med vanligt vaniljsocker.
3. Ta av kastrullen med grädden och låt stå och dra i ca 5-10 min innan du tar upp vaniljstången.
4. Ta upp gelatinbladen och vispa ner i gräddblandningen.
5. Häll upp i formar, förslagsvis snygga småglas. Låt svalna och ställ in i kylskåpet minst 3 timmar.
6. Vid servering dekorera med färska hallon, eller frysta som du låtit tina.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0