Hallonmaränger

image131
image132

Ingredienser 2 personer:
1 äggvita
2 msk socker
3 msk (rågade) hallonsylt

Tillagning:
1. Vispa äggvita tills den blir luftig, tillsätt sockret och vispa upp tills det blir riktigt luftigt.
2. Vänd ner hallonsylten försiktigt, så inte luften försvinner ur smeten.
3. Portionera upp i två små ugnsäkra formar.
4. Sätt in i ugnen på 150 grader i ca 20 min.

Byt ut hallonen mot valfritt bär, blåbär, hjortron, jordgubb eller choklad. Har man tålamod kan temperaturen sänkas till 100 grader, då tar det ca 45 min. Vill man göra snabbmaränger, sätt på 175 grader i ca10 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0