Mousakka

image138


image139


Ingredienser 4 pers:
10 potatisar (mellan storlek)
500-600 gr nötfärs
1 gul lök
2,5 dl mellangrädde
2,5 dl mjölk
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpure
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
salt, peppar, smör/olja
chilipulver, cayennpeppar och tabasco efter smak

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 gr, skala potatisen och skiva den tunt, hacka lök och vitlök.
2. Fräs upp lök, vitlök i smör/olja med tomatpuren. Tillsätt nötfärs, salta, peppra och stek upp.
3. Smula över köttbuljongen, tillsätt mjölk, grädde och ketschup. Krydda med chili, cayenne och tabasco efter smak. Koka upp.
4. Lägg skivad potatis i en form, häll över köttfärssåsen, lägg ett lager med potatis, häll över köttfärsås, lägg ett tredje lager med potatis och avsluta med att toppa med köttfärssåsen. Salta gärna över varje lager med potatis innan köttfärsåsen hälls över.
5. Sätt in i ugnen i drygt 1 timma till 1 h och 15 min beroende på hur snabbt potatisen mjuknar.
Lägg folie över mousakkan efter ca 30 min, för att ytan inte ska brännas. Det går också att höja värmen till 225 grader, då bör den vara klar under en timma.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0