Gratinerad hummer

image210 
 
image213 image214
image212 image215
Ingredienser 4 pers:
2 hummrar
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk mjöl
1 fiskbuljongtärning
salt, peppar
1 dl riven ost


Tillagning:
1. Dela hummern på mitten på längden. Gröpa ur köttet och hacka det.
2. Lägg tillbaka köttet i skalen.
3. Tillred den vita såsen, smält smör i en kastrull, tillsätt mjölet, blanda med smöret.
4. Tillsätt grädde, mjölk och fiskbuljong. Koka/sjud upp tills såsen är tjock, tillsätt mer mjöl om den är för tunn.
5. Häll såsen över hummern, toppa med salt, peppar och den rivna osten.
6. Sätt in i ugnen i ca 15 min på 225 grader.
Passar såväl som förrätt som del till huvudrätt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0