Toskansk köttfärsås

image182
Ingredienser

600 gr finmald nötfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1,5 burk vatten
1,5 köttbuljontärning
2 msk tomatpure
2 msk ketschup
2 tsk creme di promodori (kräm av soltorkadetomater)
2 dl rött vin
2-3 rivna morötter
1/3 kruka basilika
salt, peppar
pepper sauce

Tillagning
1. Hacka lök och vitlök, fräs upp i smör/olja tillsammans med tomatpuren. Lägg i blandfärsen och fräs upp. Salta och peppra och häll i några droppar pepper sauce.
2. Häll i de krossade tomaterna. Fyll burken med vatten och häll i 1,5 burk och smula ner buljongtärningarna. Lägg i de rivna morötterna och låt små puttra i cirka 20 min
3. Häll i rödvin och smaka av med ketschupen (för att ge lite sötma), hacka ner basilikan. Låt koka i ytterligare 20-25 min.
4. Servera med kokt pasta (spagetti).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0