Avokado & kräftor i filodeg

image268 image265   
image266 image267
Ingredienser (4st - 2 port)
4 filodegsplattor
100gr kräftstjärtar (eller räkor)
1 lime
1/2 kruka dill
1 Avokado
1/3 gurka
1/3 röd lök
4 tsk sesamfrö
olivolja
salt, peppar
Tillagning:
1. skala gurkan, gröp ur kärnorna, strimla och sedan hacka gurkan i små bitar.
2. finhacka löken och dillen.
3. Dela varje kräftstjärt i 2-3 delar.
4. Mosa avokadon i en skål, tillsätt gurka, lök, dill, kräftstjärtar.
5. Rivner skalet från halva limen och pressa i 1/2 limens saft. Smaka av med salt o peppar.
6. Lägg ut en filodegsplatta, pensla med lite olja, fördela 1/4 av röran. Linda in till ett paket.
7. "Limma ihop" paketet med hjälp av olivolja. Pensal olivolja på ovansidan och strö över sesamfrö. Upprepa tills du gjort alla fyra.
8. Sätt in i ugnen i ca 10-15 min på 200 grader tills de fått en gyllenbrun yta.

Det går också bra att göra mindre rullar, så med samma mängd blir det 8 smårullar. Denna rätt passar även som en del av en buffé. Byt gärna ut kräftstjärtarna mot räkor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0