Pannbiff med gräddsås
Ingredienser
400 gr nötfärs eller blandfärs
1 finhackad gul lök
1 stort ägg
2 msk ströbröd
2 msk mjölk
kryddpeppar, svartpeppar, vitpeppar och salt
smör
2,5 dl mellangrädde/vispgrädde
1/2-1 dl mjölk
1-2 msk soya
Tillagning:
1. Häll i ströbröd i en bunken och blanda med mjölk.
2. Finhacka löken och lägg i blandningen. Tillsätt färsen och ägget. Blanda väl.
3. Smaka av med kryddorna och salt.
4. Forma till pannbiffar och stek upp i smält smör.
5. När båda sidor fått en fin yta häll i grädden och soya och sätt på ett lock och låt puttra i ca 10 min.
6. Servera med hemmagjort potatismos/kokt potatis och rårörda lingon.
Kommentarer
Trackback