Canneloni med serranoskinka

 
 

Ingredienser:
1 paket färska pastaplattor
6 st hackade soltorkade tomater (skivor)
1 paket krossade tomater
1 msk tomatpure
1 kruka basilika
1 zuccini
5 skivor serranoskinka (breda annars 10 st) alt. skinka, kokt skina eller parmaskinka.
1 paket ricotta ost
1 mozzarella
olivolja, salt och peppar

Tillagning
1. Blanda och koka upp 4 st hackade soltorkade tomater med de krossade tomaterna, tomatpure och en halv kurka basilika. Salta och peppra efter smak. Mixa ihop allt med en stavmixer och tillsätt samtidigt ca 1 msk olivolja.
2. Skiva zuccinin med hjälp av en osthyvel på längden.
3. Mixa med stavmixer ricotta, 2 hackade soltorkade tomater och några basilika blad.
4. Ta en lasangplatta, täck med skivad zuccini (ca 3 st), lägg över en skiva skinka. Bred över ricotta blandningen innan du rullar ihop lasangplattan. Dela på mitten så det blir två st. Göra så med alla blir ca 10 bitar. Lägga alla i en ugnssäker form.
5. Häll över tomatsåsen, salta och peppra, sätt ugnen på 200 grader och ställ in i 10 min.
6. Ta ut och täck med mozzarella och sätt tillbaka in i ugnen i 15 min, innan det är klart att servera.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0