Köttbullar


Ingredienser:
0,5-0,75 dl ströbröd
0,5 dl mjölk
2 ägg
1 kg blandfärs (helst fläskfärs)
8 färska kryddpepparkorn som stöts i en mortel
svartpeppar, vitpeppar och salt
smör till stekning
Tillagning:
1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke.
2. Krossa kryddpepparen i en mortel häl i bunken och tillsätt även äggen. Salta, peppra.
3. Blanda ner färsen.
4. Rulla köttbullarna.
5. Smält rikligt med smör i en stekpanna. Stek köttbullarna på medel/hög värme tills de fått en stekyta. Sänk då värmen låg/medel och låt dom fortsätta steka i totalt ca 10 min.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0