Ost-Petit-Chouer


Ingredienser
2,5 dl mjölk
100 gr smör
1 tsk salt
2,5 dl mjöl
4 ägg
500 gr gruyére eller comtéost (vi använde vanlig xtra lagrad herrgård från Falköpingsost)

Tillagning:
1. Låt mjölken koka upp i en kastrull med smör och salt.
2. Tillsätt mjöl och rör om i 4-5 min över svag värme tills den släpper från kastrullens sidor.
3. Låt svalna, vänd sedan ned äggen ett och ett med en träsked.
4. Skär osten i ca 5 mm stora tärningar och arbeta ner dem jämnt i blandningen.
5. Gör små bollar med en matsked och lägg den på ett bakplåtspapper.
6. Värm ugnen till 170 grader. Pensla de små bollarna med ägggula och strö över riven ost.
7. Grädda i ugnen ca 20-25 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0