Basilika-pannacotta med kanderade tomater






Ingredienser:

Pannacotta
1 dl socker
2,5 dl grädde
2,5 dl turkiskt/grekisk yoghurt
1 vaniljstång
2 gelatinblad

Topping
1 dl färsk basilika
10-16 st körsbärstomater
2,5 dl socker
knappt 2 dl vatten
1 msk apelsinsaft
0,5 tsk rivet apelsinskal


Tillagning:

Pannacotta
1. Lägg gelatinbladen i blöt
2. Blanda grädde, yoghurt och socker i en kastrull
3. Skär upp vaniljstången och skrapa ur kärnorna, lägg ner i kastrullen tillsammans med stången. Koka upp under omrörning.
4. Ta ur vaniljstången.
5. Ta kastrullen från spisen. Krama ur gelatinbladen och blanda ner. Tillsätt basiliken och mixa allt med en stavmixer.
6. Häll upp i glas/formar och ställ i kylen för att stelana ca 2 tim.

Topping
1. Halvera tomaterna och ta ur kärnhusen.
2. Blanda socker och vatten i en stekpanna, som du rör om och värmer upp tills det blivit trögflytande.
3. Häll i apelsinsaft och skalet. Tillsätt tomaterna. Lät koka i 4 minuter.
4. Häll de karamelliserande tomaterna över basilika-pannacottan och garnera med ett färskt blad basilika.


Detta recept kommer i från Sommar med Ernst, har ändrat något i receptet (bytt ut lite grädde mot yoghurt för att få lite mer syrlig smak. Samt tagit i apelsinsaft och lite mer vaniljstång). Detta måste dock testas, är supergott. Jag älskar vaniljpannacotta, apelsin, tomater och basilika. Att det gick att kombinera stavas lycka! Ursprungsreceptet hittar ni här på recept.nu.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0