Wantan med färsknyten
Ingredienser 4-6 personer
300-400 gr nötfärs
1 ägg
1 purjolök
6-8 vitlöksklyftor
1 färs ingefära
1 paket Wonton degplattor (finns att köpa i asiatiska butiker)
Koriander
Buljong:
3 msk buljongpasta (typ miso)
2 l vatten
2 msk soya
Ingefära
Tillagning:
1. Skala ingefäran. Finhacka purjolök, vitlök och ingefära.
2. Blanda ner i nötfärsen. Blanda ner ägget.
3. Lägg ut degplattorna och fördela ca 1 msk färs på varje platta. Doppa ett finger i vatten och dra ut med kanterna på degen.
4. Vik plattan tvärs över så det blir som en triangenl. Tryck till och se till att kanterna är täta och vecka gärna fint. Gör så med alla tills plattorna är slut. ca 40 st.
5. Koka upp buljongen.
6. Lägg ner knytena i ca 2 min och ta sedan upp med hålslev.
7. Servera genom att hälla upp buljongen, lägg i 5-6 knyten toppa med hackad koriander.
Denna rätt passar både som förrätt, mellanrätt som huvudrätt. Man varierar bara mängden knyten och buljong.
Kommentarer
Trackback