chilibakad potatis och morötter

 
Ingredienser:
10 Potatisar
4 Morötter
1 Chili
2 kvistar rosmarin
3 msk olivolja
smör
salt, peppar
Tillagning:
1. Skala och klyfta potatis och morötter.
2. Hacka chilin, bland ner i olivoljan, salta, peppra och lägg ner rosmarinen (plocka loss bladen från kvisten).
3. Ringla olivoljan över potatisen och morötterna. Tillsätt några klickar smör.
4. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 35 min.

Grillad scampi med sötsursås

 
Ingredienser:
scampi på spett
sötsursås
Tillagning:
1. Pensla över sötsur chilisås över scampispetten.
2. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 6-10 min.

Saltgurka


Ingredienser:
1,5 l vatten
2 msk ättiksprit (12 %)
1 kg västeråsgurka
2 dl socker
1 dl salt
dill
krondill
Tillagning:
1. Rör ner socker och salt i kallt vatten tills det lösts upp. Börja gärna med lite mindre salt och smaka av tills det blir rätt sälta.
2. Tillsätt ättiksprit.
3. Tvätta gurkorna.
4. Ta fram burkar, lägg ner krondillen, dill och västeråsgurkorna (hela eller skivade).
5. Fyll burken med lagen och sätt sedan lock på. Låt stå i kylen ca 0,5-1 vecka.

Grillad paprika med haloumi


Ingredienser:
2 röda paprikor
1 gul paprika
1 paket haloumi
rosmarin
olja
Tillagning:
1. Gröp ur paprikorna och dela haloumin i tre skivor.
2. pensla olivolja på haloumin, strö över hackad rosmarin och tryck sedan in haloumin i paprikorna.
3. Grilla paprikorna i ca 20 min.
4. Dela paprikorna i två delar så halva haloumin blir kvar i vardera halva. Klart för servering.

RSS 2.0