Parmesansoppa med löjrom





Ingredienser:
3,5 dl mjölk
5 dl grädde
250 gr parmesanost
2 tsk citronsaft

salt
löjrom 25-30 gr per person
gräslök

Tillagning 8 miniförrätter eller 4 normala förrätter:
1. Riv parmesanosten. Koka upp mjölk och grädde.
2. Häll den heta mjölken och grädden över osten. Mixa med stavmixer i ngr minuter.
3. Smaksätt med salt och citronsaft.
4. Sila soppan genom en sil och ställ svalt.
5. Låt löjromen rinna av innan servering.
6. Vid servering, häll upp 1 dl soppa i varje glas (ikeas värmeljushållare vid miniförrätt). Toppa med hackad gräslök och lite flingsalt.
7. Forma löjromen till 8 ägg. Lägg varje ägg på en stor sked.

Vid servering ställ glaset med soppan på en tallrik och lägg skeden med löjromen brevid. På nyår serverade vi denna till västerbottenpajen, receptet hittar du här.


Kommentarer
Postat av: Christina W

Ser himla fräscht och gott ut

2009-01-03 @ 18:17:50
URL: http://metrobloggen.se/godmat

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0