Nudlar med scampi


Ingredienser:
Äggnuddlar
30 st Scampi
10 st champinjoner
1 gul lök
40 gr babyspenat
1/2 röd chili (eller 4 små torkade)
1 msk kinesisk soya
1 msk japansk soya
olivolja
salt och peppar
Tillagning:
1. Strimla löken, skiva champinjonerna och fräs upp i en wokpanna ihop med chili. Ta antingen torkad chili eller färsk.
2. Koka upp vatten och lägg i nudlarna i 3 minuter.
3. Lägg i babyspenat och scampi i woken, woka 3-4 min och blanda sedan i nudlarna.
4. Salta, peppra, ta i soya och woka i någon minut.

Couscous-sallad version 2

 
  
Ingredienser 4 personer:
1 paket fetaost
4 dl Couscous
4 dl vatten
1 grön paprika
70 gr babyspenat
70 gr ruccola
färsk basilika
1 avokado
1 paket körsbärstomater
salt, olivolja, peppar
serranoskinka eller valfri charkuteri
Tillagning:
1. Skala paprikan och strimla/hacka i grova bitar. Stek upp i olivolja tillsammans med basilika.
2. Lägg i tomaterna i stekpannan, så de blir varma.
3. Koka upp 4 dl vatten, ta av kastrullen från spisen och häll i couscousen. Låt stå och dra i 5 min.
4. Blanda ner couscousen med paprikan, tillsätt salt, peppar och olivolja.
5. Skölj ruccola och babyspenat och blanda ner i salladen.
6. Servera med att smula fetaost över salladen, skiva upp avokadon och tillsätt valfri charkuteri.

Havskatt med bulguru

 

Ingredienser:
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpure
1/2 msk ketschup alt lite socker
färsk basilika
salt, peppar, olivolja
Havskatt
2 dl bulguru
2 dl vatten
babyspenat och ruccola
Tillagning:
1. Koka upp de krossade tomaterna, häll i tomatpure, ketschup och hackad basilika. Salt och peppra.
2. Koka upp 2 dl vatten, sänk värmen tillsätt bulgur och låt småputtra i 5-10 min.
3. Blanda bulgur med babyspenat och ruccola, salt och peppra.
4. Halstra havskatten genom att steka i olivlja på hög värme i ca 2-3 min per sida.
Min sambo kokade även upp vitsparris till!

Couscous-sallad med fetaost

 
Ingredienser 2 personer:
1 paket fetaost
2 dl Couscous
2 dl vatten
1 grön paprika
35 gr babyspenat
35 gr ruccola
färsk basilika
salt, olivolja, peppar
salami, serranoskinka eller valfri charkuteri
Tillagning:
1. Skala paprikan och strimla/hacka i grova bitar. Stek upp i olivolja tillsammans med basilika.
2. Koka upp 2 dl vatten, ta av kastrullen från spisen och häll i couscousen. Låt stå och dra i 5 min.
3. Blanda ner couscousen med paprikan, tillsätt salt, peppar och olivolja.
4. Skölj ruccola och babyspenat och blanda ner i salladen.
5. Servera med att smula fetaost över salladen och tillsätt valfri charkuteri.

RSS 2.0