Tomat- och mozzarellapinne

image293
Ingredienser:
minitomater
mozzarellabollar
basilika

Tillagning:
1. Ta en drinkpinne eller tandpetare.
2. Trä på en mozzrellabolla, ett basilikablad och en körsbärstomat.
Denna rätt passa lika bra som drinktilltugg som en tapasrätt eller en del av en buffé.

Tapas - vitlök och persiljestekta champinjoner

image292
Ingredienser
10 champinjoner
1-2 vitlöksklyftor
3 msk bladpersilja
salt, peppar, olivolja
Tillagning:
1. Finhacka vitlök, strimla champinjonerna och hacka persiljan.
2. Stek upp champinjoner och vitlök i en stekpanna tillsammans med olivoljan. Salt och peppra efter smak. Tillsätt hälften av persiljan.
3. Innan servering dekorera med resten utav persiljan.
Denna rätt passar utmärkt att kombinera med tortilla, chilistekt scampi och tomat -och mozarellapinne.

Tapas- Spansk tortilla

image290 image291
Ingredienser:
3 stora potatisar (eller 6 små)
4 ägg
2 msk mjölk
2-3 msk hackad gräslök
1 gul lök
1 dl olivolja
salt, peppar
Tillagning:
1. Skiva potatis och lök tunt. Häll i olivoljan i en stekpanna och stek upp på låg värme tills potatisen blivit mjuk.
2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och gräslök.
3. Det finns två alternativ a) eller b)
a) Häll över smeten över potatisen och stek upp. Vänd tortillan och stek även på andra sidan.
b) Vill du inte steka, så sätt ugnen på 200 grader. Lägg över potatis och lök i en mindre form, slå över smeten och sätt in i ugnen i 10-15 min.

Tärna gärna upp tortillan innan servering. Passar perfekt att kombinera med lite bröd och charkuterier.

Tapas - heta chiliscampi

 image289image287
Ingredienser:
Scampi
1 -2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
2-3 msk hackad bladpersilja
1/2 citron (saften)
0,75 dl olivolja
peppar, salt

Tilllagning:
1. Finhacka chili och vitlök, blanda med ca 2 mska olivolja blanda ner scampin och låt stå och dra i 1-2 timmar.
2. Värm upp en stekpanna, häll i olivolja och tillsätta vitlök, chili och scampi.
3. Pressa över citron och hälften av persiljan. Stek upp och rör om ca 2-3 min.
4. Vid servering garnera med resten av persiljan.
Denna rätt gjorde jag som en utav flera olika tapas. Men passar minst lika bra att  kombinera med nudlar eller pasta.

Shanti

image283 image284
image285 image286
Detta måste vara Stockholms bästa indiska restaurang! Själv åt jag "Lime Chicken" grymt gott!
Ett tips är att boka innan man går dit.
Shanti, Katarina Bangata 58
Telefon: 08-6426722
Hemsida
Senaste besök: maj 2008

Stockholm Fisk

image282
Undbara fiskrätter och fräsch salladsbuffé. Stället passar bra som affärslunchställe.
Stockholm Fisk, Vasagatan 1, Stockholm
Telefon: 08-506 541 00
Hemsida
Senaste besök: maj 2008

Pasta med lax och spenat

image280 image281

Ingredienser:
300 gr Lax
60 gr Babyspenat
1/2 paket körsbärstomater
1 gul lök
salt, peppar, olivolja
linguini pasta

Tillagning:
1. Hacka och stek upp löken i olja, tärna laxen i små kuber. Lägg i stekpannan och stek upp.
2. Koka upp pastan vid sidan om.
3. Tillsätt körsbästomater. Smaka av med salt och peppar.
4. Tillsätt babyspenaten de sista minuterna så den hinner bli lite varm.
5. Tillsätt den kokta pastan och rör om, innan det läggs upp på tallrikar. Dekorera gärna med färsk babyspenat.
Denna rätt bjöd jag min kära syster på när hon var på besök.

Kalixlöjrom på grillad potatis

image278
Ingredienser:
2 stora potatisar
100 gr kalix löjrom
creme fraisch
räckor
ruccola
sparris
salt, peppar
olivolja
Tillagning:
1. Skala och skiva varje potatis i 4 delar. Grilla i ugnen med olja och flingsalt i ca 30 min
2. Vispa cremefraisch, tillsätt peppar. (Koka upp sparrisen)
3. Lägg upp potatisskivorna på en tallrik, lägg en klick creme fraisch på varje skiva och toppa med en klick löjrom och några skalade räkor.
4. Lägg upp ruccola och sparris

Tyvärr får jag själv inte äta sparris, men det hindrar inte att jag kan laga det till andra!

Ruccola och fetaost omelett

image276 
image277

Ingredienser:
4 ägg
0,5-1 dl mjölk
1 msk hackad gräslök
salt, peppar
ruccola
fetaost
smör eller olivolja
Tillagning:
1. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt hackad gräslök. Salta och peppra.
2. Häll i smeten i en stekpanna med 1 msk olja i eller smält smör.
3. Vänd omeletten, strö över smulad feta ost. Så den hinner smälta något innan servering.
4. Dekorera med ruccola vid servering.

RSS 2.0