Pecorinobakpotatis med avokado/tomatröra



 
Ingredienser (2 pers):
2 bakpotatisar
140 gr pecorino (italienskost)
flingsalt
1 avokado, hackad
1 stor tomat, hackad
svart peppar
olivolja
2 hg färska oskalade räkor
1 liten burk romsås

Tillagning:
1. Hugg med en gaffel i bakpotatisen så det blir små hål. Sätt in dom i micron på full effekt i ca 10 min.
2. Finhacka pecorinon. Ta ut bakpotatisen ur micron, dela på mitten och gröp ur potatisen. Se till att det är kvar tillräckligt för att potatisen ska ha stadga för att stå upp.
3. Blanda potatis, pecorino och några nypor flingsalt. Lägg tillbaka innehållet i bakpotatisen. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Om den inte fått gyllenbrunfärg kan du ändra till grilltemperatur och grilleffekt och låter potatisen stå inne i 2-5 min tills den fått lite gyllenbrunfärg.
4. Parallellt med att potatisen är i ugnen, kan du hacka tomat och avokado. Bland ihop i en skål, tillsätt flingsalt, svartpeppar och en god olivolja.
5. Skala räkorna och blanda ner dessa i romsåsen.
6. Servera gärna i små portionsskålar.

OBS! Kan starkt rekommendera att istället för att blanda ner räkorna i romsåsen, blanda ner dom i tomat/avokadoröran istället. Potatisen får så stark ostsmak att det är synd att dämpa den med romsmaken. Potatisen och avokado/tomatröran passar utmärkt att ha även till en köttbit eller kycklingbit.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0