Bakade morötter


Ingredienser:
Morötter
vitlök
smör
salt
timjan

Tillagning:
1. Tvätta morötterna (skala ej). Lägg dom på alumniumfolie.
2. Strö över salt, smörklickar och lägg på vitlöksklyftorna och toppa med timjanskvistar.
3. Rulla ihop aluminumfoliet, så det blir ett litet paket. Lägg sedan paketet på grillen i ca 20-30 min.

Smörstekt aborre


Ingredienser:
nyfångad aborre
smör
2 dl creme fraisch
1 msk kalles kaviar
0,5 msk citronsaft
salt, peppar

Tillagning:
1. Fånga aborren och filea den väl.
2. Smält smör i en stekpanna, lägg i aborren, salta och peppra. Stek ca några minuter per sida.
3. Blanda ihop såsen, creme fraisch, salt, peppar, citron och kaviar.
4. Servera den stekta aborren med den kalla såsen och gränna knäcke.

Kulans kebab




Ingredienser
blandfärs
salt och peppar
1 ägg
grillpinnar


Tillagning:
1. Blanda ner mycket salt och svart- och vitpeppar.
2. Blanda ner ett ägg.
3. Blanda ihop valfrimarinad smak. Vi brukar ta starka kryddor, soya och olivolja.
4. Forma speten och trä på grillpinnar som liggat i blöt en stund.
5. Grilla speten i ca 15 min.

Grillad potatis med timjan



Ingredienser:
3-4 st potatisar/person
4 svarta oliver/person
färsk timjan
salt
olivolja
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skal och dela potatisen
3. Lägg potatis, oliver i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och salt. Toppa med timjan.
4. Sätt in i ugnen ca 40 min. Vill du få den extra krispig så sätter du på grill de sista 5 min.

RSS 2.0