Risotto med knaperstekt bacon & kyckling med paprikasås





Ingredienser:
2 kycklingfiler
1 paket bacon

2 dl avorioris
2 schalottenlök
1 dl vitt vin
5 dl hönsbuljong
1/2 paket fetaost
gurkmeja
salt, peppar
persilija

3 msk ajvar relish
2 äggulor
1 vitlöksklyfta
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk citronsaft
1 tsk socker
2 msk olivolja
salt, peppar

Tillagning:
1. Hacka schalottenlök, stek upp i olivolja. Tillsätt riset och stek försiktigt i ngn minut. Tillsätt vinet och hönsbuljongen succesivt. Tillsätt gurkmeja för att få en gyllengul fin färg på risotton.
2. Klipp baconen i små bitar, stek på hög värme i en stekpanna så de blir knaperstekta. Spara fettet i stekpannan. Skiva kycklingen och stek upp i fetet.
3. Blanda ajvar relish, äggula, vitlök, citronsaft, socker, vitvinsvinäger, salt och peppar i en mixer. Såsen ska blir trögflytande ungefär som ketschup. Avsluta med att tillsätta olivolja i en stråle.
4. Servera risotton med kycklingen, toppa med knaperstekt bacon, persilja och smula över resten av fetaosten. Till severas paprikasåsen.

Detta recept är från början en paella, risotto på saffran, istället för bacon var det chorizo och toppat med havskräftor. Såsen var det apelsinsaft i istället som jag har citron och socker. Receptet fick jag göra tillsammans med en kock på min möhippa!

RSS 2.0