Lyxig pannacotta i två lager med hallon & passionsfrukt
NYÅRSMENY 2009/2010 rätt 6 av 9
Ingredienser:
Mörka pannacottan:
1,75 gelatinblad
1,25 dl turisk yogurt
1,25 dl grädde
1,75 msk socker
0,5 tsk vaniljsocker
1/2 påse champangetryffel ca 60-70 gr
Ljusa pannacottan:
1,75 gelatinblad
1,25 dl turisk yogurt
1,25 dl grädde
1,75 msk socker
0,5 tsk vaniljsocker
40 gr vitchoklad
5 passionsfrukter varav 2 är till garneringen
Tillagning:
1. Börja med att göra den mörka pannacottan.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
3. Koka upp grädde med socker.
4. Dra kastrullen från värmen och tillsätt den mörka chokladen och vaniljsocker, blanda i yoghurten.
5. Låt gelatinbladen smälta ner i blandningen.
6. Lägg 4-5 hallon i botten på varje vinglas. Fyll på med den mörkachokladröran. Ställ i kylen i minst 1,5 timma.
7. Efter 1,5 timma gör om steg 2-5, men byt ut mörka chokladen mot vitchoklad och gröp ur passionsfrukten och blanda ner i röran.
8. Häll upp den vitachokladen ovan på den mörka i varje vinglas. Sätt in i kylen i ytterligare 1,5 timma.
9. Vid servering toppa med att dekorera med färsk passionsfrukt
Kommentarer
Postat av: Kulan
Ser gott ut, mums.
Trackback