Tomatpasta med serranoskinka







Ingredienser:
2 msk promodorecreme (från Zeta) alt 3 msk rödpesto
1 msk tomatpure
4 skivor/halvor soltorkade tomater
1/2 kruka basilika
2 msk pinjenötter
1 dl vitt vin
1,5 hg Serranoskinaillagning:
1. Börja koka upp vatten till pastan.
2. Fräsa upp tomatpure, tomatpesto/promodorecreme, hacka ner lite basilika. Strimla soltorkade tomaten och tillsätt. Salta och peppra.
3. Tillsätt pinjenötter. Dela tomaterna i halvor och lägg ner i stekpannan. Låt småfärsa på medelvärme någon minut.
4. Tillsätt vinet, ytterligare basilika och låt småputtra tills pastan är klar.
5. Koka pastan, så den är al dente. Häll av vattnet och blanda ner pastan i tomatröran.
6. Lägg upp på ett stort fat, dekorera med serranoskinkan och resten av basilikan. Strö över flingsalt och svartpeppar.


T

RSS 2.0