Teriyaki kyckling




Ingredienser:
Kycklingfilé
teriyakisås
salt
svart- och vitpeppar
smör

sås
creme fraish
honung
teriyakisås

Tillagning:
1. Sätt ugnen p 150 grader.
2. Smält smör i en stekpanna, lägg i kycklingfileerna och fräs upp. Salta och peppra.
3. Stek ca 3-4 min per sida och pensla samtidigt över teriyakisås.
4. Sätt in kycklingfiléerna i ca 15 min i ugnen, tills de är färdiga.
5. Bland creme fraish och honung till en kall sås. Servera såsen till kycklingen och ha även teriyakisåsen till.

Servera gärna med ungsbakad potatis och rotfrukter eller peccorinopotatisen, se recept här.

Thaikyckling i rödcurry


Ingredienser:
3 kycklingfiler
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
en mindre knippe fryst harricovert
1 msk limesaft
1 knypa sesamfrö
2 tsk röd currypasta
1-1,5 tsk fisksås
0,5 tsk oystersås
0,5 tsk soya
1 hönsbuljong
1 dl vatten
1 burk kokosmjölk
1,5 tsk tomatpure
1 tsk flytande honung

Tillagning 4 pers
1. Strimla lök och kycklingfileer, lägg i en stekpanna. Häll i olivolja och pressa i vitlöken. Häll över limesaften och sesamfröna. Stek upp.
2. Tillsätt curyypasta, oystersås, fisksås, soya och vatten. Lägg i buljongtärningen. Låt koka upp.
3. Tillsätt strimlad röd och gul paprika.
4. Tillsätt kokosmjölken och tomatpuren.
5. Lägg i harricoverten och honungen.
6. Låt koka upp i 5 min. Servera till ris.

 

Pecorinobakpotatis med avokado/tomatröra



 
Ingredienser (2 pers):
2 bakpotatisar
140 gr pecorino (italienskost)
flingsalt
1 avokado, hackad
1 stor tomat, hackad
svart peppar
olivolja
2 hg färska oskalade räkor
1 liten burk romsås

Tillagning:
1. Hugg med en gaffel i bakpotatisen så det blir små hål. Sätt in dom i micron på full effekt i ca 10 min.
2. Finhacka pecorinon. Ta ut bakpotatisen ur micron, dela på mitten och gröp ur potatisen. Se till att det är kvar tillräckligt för att potatisen ska ha stadga för att stå upp.
3. Blanda potatis, pecorino och några nypor flingsalt. Lägg tillbaka innehållet i bakpotatisen. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Om den inte fått gyllenbrunfärg kan du ändra till grilltemperatur och grilleffekt och låter potatisen stå inne i 2-5 min tills den fått lite gyllenbrunfärg.
4. Parallellt med att potatisen är i ugnen, kan du hacka tomat och avokado. Bland ihop i en skål, tillsätt flingsalt, svartpeppar och en god olivolja.
5. Skala räkorna och blanda ner dessa i romsåsen.
6. Servera gärna i små portionsskålar.

OBS! Kan starkt rekommendera att istället för att blanda ner räkorna i romsåsen, blanda ner dom i tomat/avokadoröran istället. Potatisen får så stark ostsmak att det är synd att dämpa den med romsmaken. Potatisen och avokado/tomatröran passar utmärkt att ha även till en köttbit eller kycklingbit.


RSS 2.0