Svampsoppa med serranochips






Ingredienser:
600 gr svamp (kantareller, champinjoner, karl-Johan svamp)
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk tryffelolja
1 liter hönsbuljong
1 citron
creme fraisch
handfull bladpersilja
smör
olivolja
salt, peppar


Tillagning:
Beskrivning kommer....

Serranochips: lägg serrronskivorna bakplåtspapper i en form. Ställ in i ugnen i 8 min på ca 225 gr. Ta ut och svalna. Obs! om ni ej får dom knapriga, höj värmen, men vakta dom så de ej bränns.
Vi har tillagat denna rätt vid två olika tillfällen, första gången gjorde vi den utan tryffelolja. Båda alternativen är väldigt goda, tryffeloljan gjorde det dock lite mer festligt.



Pilgrimsmusselcocktail






Ingredienser (6-8 personer):
8 "små" plommontomater
1/2 dl olivolja
1 sardellfilé
1/2 finhackad rödlök
1 mozarella, (i små tärningar)
1/2-1 msk rödvinsvinäger
salt, peppar
6-8 pilgrimsmusslor
ruccolasallad
basilika


Tillagning:
1. Kör hälften av tomaterna i en mixer (eller med stavmixer), salta. Slå av tomatkrosset i en sil och låt tomatjuicen stå och rinna av i ca 1-3 timmar. Blanda sedan tomatjuicen med olivoljan till en tomatsås.
2. De övriga tomaterna delas på mitten, gröp ur kärnhuset (sparas). Dela sedan tomatköttet i cm-tärningar. (godast är om man även skollar tomaterna så man får bort tomatskalet).
3. Skiva sardellen i tunna skivor, skär basilikan fint.
4. Blanda samman sardeller, tomatsåsen, tomatbitarna, kärnhus, rödlök, basilika (hälften). smaka av med vinäger, salt och peppar.
5. Peppra musslorna och stek i en het stekpanna (helst grillpanna) ca 1/2-1 min per sida tills de fått gyllenbrun färg.
6. Ta fram glas/skålar, börja lägga skivad ruccola i botten, sen den tärnade mozzarellan, ös över ett par skedar av tomatsåsen och resten av basilikan. Toppa med den nystekta pilgrimsmusslan och dekorera med basilika.




Pannacotta med yoghurt & smak av vanilj, hallon & lakrits



Ingredienser (6 st):
3 dl grädde
3-4 msk socker
1 tsk vaniljsocker
200 gr vit choklad
5 dl turkisk eller grekisk yoghurt
3,5 gelatinblad


Tillagning:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Koka upp grädde med socker.
3. Dra kastrullen från värmen och tillsätt den vita chokladen (i små bitar) och vaniljsocker,
4. Blanda i yoghurten.
5. Låt gelatinbladen smälta ner i blandningen.
6. Häll upp i portionsformar, ställ i kylen i minst 1,5 timma.
7. Garnera med hallon och choklad med laktritsmak.



RSS 2.0