Pilgrimsmusselcocktail






Ingredienser (6-8 personer):
8 "små" plommontomater
1/2 dl olivolja
1 sardellfilé
1/2 finhackad rödlök
1 mozarella, (i små tärningar)
1/2-1 msk rödvinsvinäger
salt, peppar
6-8 pilgrimsmusslor
ruccolasallad
basilika


Tillagning:
1. Kör hälften av tomaterna i en mixer (eller med stavmixer), salta. Slå av tomatkrosset i en sil och låt tomatjuicen stå och rinna av i ca 1-3 timmar. Blanda sedan tomatjuicen med olivoljan till en tomatsås.
2. De övriga tomaterna delas på mitten, gröp ur kärnhuset (sparas). Dela sedan tomatköttet i cm-tärningar. (godast är om man även skollar tomaterna så man får bort tomatskalet).
3. Skiva sardellen i tunna skivor, skär basilikan fint.
4. Blanda samman sardeller, tomatsåsen, tomatbitarna, kärnhus, rödlök, basilika (hälften). smaka av med vinäger, salt och peppar.
5. Peppra musslorna och stek i en het stekpanna (helst grillpanna) ca 1/2-1 min per sida tills de fått gyllenbrun färg.
6. Ta fram glas/skålar, börja lägga skivad ruccola i botten, sen den tärnade mozzarellan, ös över ett par skedar av tomatsåsen och resten av basilikan. Toppa med den nystekta pilgrimsmusslan och dekorera med basilika.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0