Pasta med avokado- & räksås



Ingredienser:
3 avokado
1 citron
1 hönsbuljongtärning
4 dl vatten
2 msk creme fraisch
1 burk ICAs räkor (370gr och netto 170 gr)
salt, svartpeppar

Tillagning 2 personer:
1. Häll av lagen på räkorna och lägg räkorna i en skål.
2. Dela citronen på mitten och pressa ur 1/2 citrons saft över räkorna.
3. Hacka 1 avokado och lägg i bland räkorna och citronsaften.
4. Hacka de andra 2 avokaderna.
5. Koka upp pasta.
6. Koka upp 4 dl vatten och lägg i hönsbuljongtärningen
7. Ta hönsbuljongen åt sidan så den svalnar något.
8. Lägg ner den hackade avokadon (2 st) i buljongen, Mixa med stavmixer så såsen blir slät. Mixa även ner 2 msk creme fraisch
9. Salta, peppra och pressa ner 1/2 citrons saft i såsen.
10. Servera avokadosåsen till pastan.
Om du vill få en snygg dekoration vid servering, spara några räkor att toppa med.

Vitchokladpannacotta med passionsfrukt




Ingredienser 4-5 pers:

3 dl vispgrädde

100 gr vitchocklad

1 tsk vaniljsocker

2,5 gelatinblad

3 passionsfrukter


Tillagning:

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min.

2. Blanda grädde, vaniljsocker och koka upp. Tillsätt den chokladen (hackad) låt den smälta ner på låg värme.

3. Lägg i gelatinbladen och låt de smälta ner i blandningen.

4. Låt svalna något innan smeten hälls upp i små glas. Låt stå i kylskåpet i minst 1,5 timma före servering.

6. Vid servering dela passionsfrukten och skrapa ur kärnorna, lägg som garnityr på pannacottan.


Laxknyten i ugnen

 
Ingredienser:

Lax
1 citron
1/2 liten skivad lök
gräslök eller valfri ört
smör
1 dl rosevin alt. vitt vin
salt
peppar

Tillagning:
1. Dela laxen i portionsbitar och lägg på ugnsfolie.
2. Hacka gräslöken och skiva löken, lägg på laxen.
3. Pressa citronsaft över och toppa med skivad citron, salt och peppar. Lägg gärna några smörklickar över fisken.
4. Häll på rosévin, och tätförslut laxpaketet
5. Sätt in i ugnen på 175-200 grader i ca 25 min

RSS 2.0