Minipizzor med gorgonzolakräm

image9

Ingredienser
150 g parmaskinka i tunna skivor (vanlig skinka går också bra)
½-1 rödlök
3 dl ruccolasallad 
p i z z a d e g
3 dl vetemjöl
50 gr smör1
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ägg
1 ½ dl mjölk 
g o r g o n z o l a k r ä m
2 dl crème fraiche
150 g gorgonzolaost

Tillagning ca 16 st
1. Vispa mjölk & ägg, tillsätt vetemjöl, salt, bakpulver & smör. Knåda till en deg (alt. köp färdig pizzamix). Forma 16 st bollar stora som valnötter. Platta lätt med handen & placera ut dem på en plåt med bakpapper på.  
2. Grädda i ugnen på 250 g i ca 6-8 minuter. Tills de fått en gyllenfärg. Ta ut & låt svalna något. 
3. Blanda crème fraiche & gorgonzola till en kräm, förvara svalt. 
4. Lägg en klick kräm på varje pizza & lägg på ruccolasallad & därefter ihop­rullad skinka eller parmaskinka. 
5. Skala & skiva rödlöken tunt. Fördela lök­ringarna överst på minipizzorna & servera.
Annars så gör man lätt för sig och köper färdig pizzadeg som man bara blandar med vatten. Det gjorde jag när jag lagade de som är på bilden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0