Minipizzor med gorgonzolakräm
Ingredienser
150 g parmaskinka i tunna skivor (vanlig skinka går också bra)
½-1 rödlök
3 dl ruccolasallad
p i z z a d e g
3 dl vetemjöl
50 gr smör1
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ägg
1 ½ dl mjölk
g o r g o n z o l a k r ä m
2 dl crème fraiche
150 g gorgonzolaost
Tillagning ca 16 st
1. Vispa mjölk & ägg, tillsätt vetemjöl, salt, bakpulver & smör. Knåda till en deg (alt. köp färdig pizzamix). Forma 16 st bollar stora som valnötter. Platta lätt med handen & placera ut dem på en plåt med bakpapper på.
2. Grädda i ugnen på 250 g i ca 6-8 minuter. Tills de fått en gyllenfärg. Ta ut & låt svalna något.
3. Blanda crème fraiche & gorgonzola till en kräm, förvara svalt.
4. Lägg en klick kräm på varje pizza & lägg på ruccolasallad & därefter ihoprullad skinka eller parmaskinka.
5. Skala & skiva rödlöken tunt. Fördela lökringarna överst på minipizzorna & servera.
Annars så gör man lätt för sig och köper färdig pizzadeg som man bara blandar med vatten. Det gjorde jag när jag lagade de som är på bilden.
Kommentarer
Trackback