Potatischeescake

image13 
 


Ingredienser
125 gr kavring alt. mörkt bröd
500 g kokt potatis (ca 10 potatisar)
200 g fetaost
2 dl crème fraiche (gärna med smak av franska örter)
50 g smör eller 1,5 msk olivolja
2 dl kesella naturell
2 avokado
1 pressad vitlök (alt. vitlökspulver )
1 tsk sambal oelek
valfria färska örter (förslagsvis bladpersilija, basilika och timjan)
salt och peppar

Tillagning, ca 8-10 bitar
1. Smula ner brödet i en mat­beredare/finhacka för hand. Smält smör & blanda med brödet.
2. Tryck ut blandningen i en form (ca 24 cm i diameter) med löstagbar kant & ställ i kylen. 
3. Skala potatis (den ska vara kokt, kan göras dagen innan), dela & kärna ur avokado. Hacka potatis, avokado & 2/3 av fetaosten grovt. 
4. Blanda ner kesella, crème fraiche, vit­lök, salt, sambal oelek och hackade  färska örter.
5. Lägg ner röran i pajformen, & skapa en jämn yta. Täck med plastfolie & låt stelna i kylen i 1-2 timmar.
6. Innan servering, ta ut ur kylen, strö över resten av fetaosten (smulad) och de  hackade färska örterna.

Passar bra som tillbehör till grillat kött, kyckling och fisk. Men även som en utav rätterna till en buffe. Vid servering, garnera med smulad feta ost & färska örter.

Kommentarer
Postat av: Lillsyrran

Åh, denna är god, god, god!!! Hoppas man får en sån i sommar igen! :)

2007-05-08 @ 02:21:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0