Mandelmusslor


Ingredienser:
2 dl sötmandel, skållade
2 bittermandlar eller 4 droppar bittermandelolja
1,5 dl socker
1 ägg
4 dl mjöl

fyllning:
2, 5 dl vispgrädde
2-3 msk amaretto
75 gr hakad mandel
20 st pshylalis

Tillagning:
1. smörj formar
2. kör sötmandel, bittermandel, socker i matberedaren.
3. tillsätt smör, ägg och mjöl. kör till det bildas en degboll.
4. låt degen vila i minst 3 timmar i kylen.
5. rulla ut degen i en längd och tryck ut i formarna. låt vila i kylen i ca 15 min.
6. grädda i ugnen i 12 min på 175 grader.
7. låt formarna svalna.
8. till serveringen, vispa grädde och blanda ner likören. lägg en klick i varje form. toppa med en pshylalis och hackad mandel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0