Pepparkaks cheesecake


Ingredienser:
150-200 g pepparkaka (ca 30 st)
100 g smör
400gr Philadelphiaost
3  ägg
1,5 dl socker
Rivet skal av en halv citron

Glasyr:
2,5 dl glögg
4 gelatinblad
ev. mandel och russin

Tillagning:
1. Smula pepparkakorna i mortel eller i matberedaren.
2. Smält och blanda ner smöret i smulorna.
3. Tryck ut röran i pajform (med löstagbar botten) och ställ kallt en stund.
4. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner philadelphiaosten och rivet citronskal . Låt smeten stå och dra 20 minuter.
5. Häll smeten i pajskalet och grädda pajen i 30 minuter i 200 grader eller tills fyllningen har stelnat.
6. När pajen är klart låt svalna och ställ in i kylen.
7. Lägg gelatinbladen i ett kallt bad. Värm upp glöggen och rör sedan ner gelatinet tills det smält.
8. Låt gelen svalna och häll sedan över den som ett täcka på cheescaken och garnera gärna med mandel och russin.
Ett tips är att även hälla i saffran i cheescaken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0