Ost- & gräslökspannacotta med löjrom
Ingredienser (4 person):
2 dl vispgrädde
1 gelatinblad
Gräslök till garnering och 2 msk hackad gräslök i pannacottan.
4 skivor västerbottenost (eller lagrad greve)
1,5 tsk vitt vin
1 msk grekisk yoghurt (ok utan)
100 gr kalixlöjrom, vara av 2 tsk i pannacottan
salt, peppar
Tillagning:
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 10 min.
2. Värm upp grädden, tillsätt osten och låt den smälta ner.
3. Smaka av med salt, peppar, vitt vin och gräslök.
4. Rör ner gelatinbladet (när det svällt klart).
5. Tillsätt löjromen.
6. Häll upp i vackra glas/formar etc. låt stå i kylen 1,5-2 timmar innan servering.
7. Vid serveringen täck toppen med hackad gräslök och på toppen löjrom format som ett ägg.
Obs på bilden är det 50 gr kalixrom per portion, räcker dock med 25 gr. Men ibland vill man lyxa till det...
Kommentarer
Trackback