Kulans coq au vin
Ingredienser 4 personer:
2st piri piri
1 hackad lök
10-15 st mellanstora champinjoner
1 hel kyckling
färsk Timjan
2 lagerblad
2,5 dl vatten
5 dl rött vin
1 kryddmått chilipulver
Salt
Peppar
1-2 hönsbuljongtärningar
1 matsked tomatpuré
Tillagning:
1. Stek piri piri, champinjoner och lök i smör och olivolja i 5 minuter. Salta och peppra.
2. Dela kycklingen i ben, lår, vingar, bröstfilé etc. Lägg i kycklingen och stek 5 minuter till.
3. Lägg i timjan, 1-2 hönsbuljongtärningar, 1 matsked tomatpure, 1 kryddmått chilipulver, 1/2 liter rött vin, 1,5 dl vatten och lagerbladen. Låt koka under lock på svag värme i 20 minuter.
4. Blanda 3 matskedar vetemjöl med 1 dl vatten och blanda i. Låt koka på svag värme under lock i ytterligare 5 minuter.
Servera basmatiris till denna rätt.
Oj, det här var en blogg helt i min stil! Jag har bara hunnit titta igenom kycklingrecepten men av dem ville jag prova vartenda :)
Den rätter är ju så god, jag brukar göra den då jag hittar hel höna i frysdisken!