Svalkande avocadosoppa med räkor

 



Ingredienser, 6 personer:
1,5 hönsbuljongtäringar
5,5 dl vatten
3,5 dl vitt vin
1/2 röd chili (spanskpeppar9, hackad och urkärnad
1 vitlöksklyfta, skivad
8 svartpepparkorn

5 avocado
250 g Mascarpone-ost
2 msk olivolja
ett par droppar tabasco
1 lime, pressad

200 g räkor (behövs mer om det är en huvudrätt)
6 kvistar dill
salt och peppar

Tillagning:
1. koka upp hönsbuljongen med vatten, vin, vitlök, chili och svartpeppar. Låt koka i 10 min och kyl sedan buljongen alt. låt den stå och svalna (kan förberedas)
2. Dela avocadon och ta bort kärnan. Skär 3 halvor avocado i mindre tärningar och lägg i en skål.
3. Skär resterande avocado i grova bitar och mixa den slät med den kalla bujongen.
4. Tillsätt och blanda i Mascarponen. Smaka av med lime, peppar, tabasco, olivolja och salt.
5. Hacka dillen och rör ner den med räkorna i den tärnade avocadon. Smaka av med limesaft.
6. Börja med att lägg i räksalladen i djupa tallrikar. Toppa med svartpeppar och havssalt. Servera.
7. Hälls upp den kalla soppa i en vacker karaff och servera soppan vid borden.

Denna rätt passar utmärkt som en sommarsvalkande soppa som huvudrätt, likväl som den passar som en festlig förrätt, kanske till nyår? Servera gärna med olivolja och crustiner. Ovan ingredienser räcker till 8 personer om det är en förrätt.


Kommentarer
Postat av: mia

Hade förmånen att få äta soppan som förr'tt(anka var huvudrätt).

Jag tänker bjuda på avocadosoppan som förrätt på nyårsafton.

2009-11-28 @ 21:26:24
Postat av: Christina Hägglund

Hej Mia!

Den ser jättegod ut, kommer att prova denna inom kort!! Fiskrätten blev en succé hemma, och till och med Noah (som är kräsen...) åt med stor aptit!

Hälsningar Christina

2009-11-30 @ 19:37:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0