Kantarelltoast med löjrom
Ingredienser ca 6-7 personer:
300 gr kantareller
2 salladslökar
1/4 kruka gräslök
200 gr löjrom
2 dl creme fraisch
formfranska
salt, peppar
smör
Tillagning:
1. Rensa och skiva kantarellerna.
2. Hetta upp en stekpanna och smält smöret, stek upp kantarellerna. Peppra & salta.
3. Fin hacka salladslöken och gräslöken, lägg i 2/3 av löken i stekpannan och stek upp med kantarellerna.
4. Skär till formfranskan så varje skiva blir rund. Antingen steker du varje bröd bit i lite smör, eller så penslar du med olja och grillar i ugnen. Går även bra att rosta och sedan breda lite smör på.
5. Lägg upp brödskivorna, häll över kantarellern, strö över resten av löken/gräslöken. Ringla över creme fraisch och toppa med löjromen.
Kommentarer
Trackback