Kulans heta kikätssnacks


Ingredienser:
1,5 torkade kikärter
1 msk chili- och vitlöksolja
2 msk olivolja
1 tsk cayennepeppar
1 msk japansk soya
2 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Tillagning:
1. Lägg kikärterna i blöt i övernatten (minst 10 timmar, se förpackningen).
2. Sätt ugnen p å 225 grader
3. Häll av blötläggningen och få kikärtorna så torra som möjligt.
4. Blanda olivolja, chili- och vitlöksolja med cayennepeppar, soya, paprikapulver, salt och peppar. Hacka och blanda ner vitlöken.
5. Blanda kikärtorna i en skåll med blandningen enligt punkt 4.
6. Häll ut allt i en långpanna och sätt in i ugnen och rosta i ca 20 min. Skaka om vid 2-3 gånger.

Passar utmärkt som snacks, men även som en genen tapas/mezerätt eller varför inte toppa en sallad med dom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0