Oliv, tomat och fetaostpajer
Ingredienser 12 minipajer:
3,25 dl vetemjöl
100 gr smör
drygt 1 dl kesella
3 ägg
3 dl mjölk
salt och peppar
1 stor tomat
12 kalamataoliver
2 msk klippt gräslök
Tillagning:
1. Hacka smöret och blanda ner med mjölet. När du fått en gryningmassa blanda ner kesella till en deg.
2. Dela upp degen i 12 bitar, tryck ut degen i varje form (förslagvis en sådan som är på bilden. obs! den ska smöras först. Har du inte en sådan form, kan du ta muffisformar eller mindre metallformar, då får du ut ännu fler pajer.
3. Låt stå i kylen i ca 30 min.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Vispa ihop ägg och mjölk. Till sätt salt och peppar efter smak. Om man vill kan man röra ner lite vanlig riven ost.
6. Skiva tomaterna, dela varje skiva i minst 4 bitar. Kärna ur oliverna med en olivurkärnare och dela sedan i 4 bitar.
7. Ta ut formarna med degen ur kylen. Fördela tomater och oliver i pajdegen. Smula över fetaosten och toppa med klippt gräslök flingsalt.
8. Häll i äggsmeten i formarna.
6. Grädda i ugnen i ca 18 min.
Det går lätt att byta ut innehållet i pajerna. Har även gjort den med västerbottenost, läs receptet här.
Kommentarer
Postat av: Kryddburken
Men du, det ser jättegott ut ju! Festligt! Det är inga svårigheter att få ut dom ur formarna eller?
Trackback