Mozzarella- och tomatpaj

image93


image92
Pajdeg

4 dl mjöl
150 gr smör
3,5 msk vatten
3 rågade tsk tomatpesto
image91
Fyllning
hackade soltorkade tomater (en liten burk)
4 skivad skållande tomater
2 mozzarellabollar eller en maxi.
hackade basilikablad efter smak
salt
peppar

4 ägg
3 dl vispgrädde


Tillagning:
1. Smula ihop smör och mjöl, tillsätt vatten och tomatpesto och knåda ut i en pajform. Låt stå i kylen i 30 min.
2. Grädda pajskalet i ugnen 10 min på 225 grader.
3. Skålla och skiva tomaterna, hacka de soltorkade tomaterna. Låt allt ligga i marinaden från oljan i de soltorkade tomaterna. Salt och peppra.
4. Vispa ihop ägg och grädde, smaksätt med salt och peppar.
5. Ta ut pajskalet fördela tomaterna och mozzarellan över skalet. Lägg på basilika.
6. Häll över ägg och gräddsmeten och ställ in i ugnen på 200 grader i 30 min. Garnera med basilikablad innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0