Mozzarella- och tomatpaj
Pajdeg
150 gr smör
3,5 msk vatten
3 rågade tsk tomatpesto

Fyllning
hackade soltorkade tomater (en liten burk)
4 skivad skållande tomater
2 mozzarellabollar eller en maxi.
hackade basilikablad efter smak
salt
peppar
4 ägg
3 dl vispgrädde
Tillagning:
1. Smula ihop smör och mjöl, tillsätt vatten och tomatpesto och knåda ut i en pajform. Låt stå i kylen i 30 min.
2. Grädda pajskalet i ugnen 10 min på 225 grader.
3. Skålla och skiva tomaterna, hacka de soltorkade tomaterna. Låt allt ligga i marinaden från oljan i de soltorkade tomaterna. Salt och peppra.
4. Vispa ihop ägg och grädde, smaksätt med salt och peppar.
5. Ta ut pajskalet fördela tomaterna och mozzarellan över skalet. Lägg på basilika.
6. Häll över ägg och gräddsmeten och ställ in i ugnen på 200 grader i 30 min. Garnera med basilikablad innan servering.
Kommentarer
Trackback