Fisk- och skaldjurssoppa


Ingredienser för 4 personer
1 gul lök
1/2 purjolök
1 msk smör
2 msk olivolja
1 msk tomatpure
färsk eller torkad timjan
1,5 lite vatten
4 dl vitt vin
2,5 dl grädde
2 tärningar fiskbuljong
1 msk hummerfond
0,5-1 g saffran
1/2 tsk fänkålsfrö
curry, paprikapulver, cayennepeppar efter smak
salt, peppar
2-4 färska tomater
200-250 gr torsk eller annan vit fisk
300-350 gr lax
1 burk musslor (ICA:s)
250 g räkor i lag

Tillagning
1. Finhacka purjolök och gullök. Fräs upp i en kastrull med tomatpure, timjan, fänkålsfrö, smör och olja i 2 min
2. Häll i vatten, vin, hummerfond, fiskbuljong, saffran, salt och övriga kryddor. Låt småkoka i 15 min
3. tillsätt grädde, koka upp i 1 min
4. tillsätt fisk, hackad tomater, koka i 5-10 min till fisken är klar
5. häll i musslor och räkor och servera direkt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0