Kulans friterade fetaost
Ingredienser
300 g fetaost, skivad
1 ägg
1-2 dl ströbröd
3-5 msk vetemjöl
olivolja
smör
1 knippa slätbladig persilja, hackad
citronsaft
salt & peppar
persilja att garnera med
Tillagning 4 pers
1. Lägg ut fetaosten på en skärbräda. Dela varje bit i 4 bitar, avlånga alt. fyrkantiga efter personlig smak. Så det blir 2 bitar/ person.
2. Vispa ett ägg & blanda med vetemjölet på ett fat. Blanda ströbröd med hackad persilja på ett annat fat,
3. Hetta upp en traktörpanna på låg värme med olivolja i & en smörklick. Doppa sedan fetaostbitarna först i ägg- & mjölblandningen & sedan i ströbrödet.
4. Placera fetaostbitarna i traktörpannan. Stek försiktigt i 4-5 min per sida. De får inte bli brända utan skall vara mjuka inuti med en knaprig yta.
5. Lägg upp på ett fat med ringlad olivolja & några färska blad persilja. Pressa citronsaft över de panerade fetaostbitarna.
Kommentarer
Trackback