Kulans friterade fetaost


image14  

Ingredienser
300 g fetaost, skivad
1 ägg
1-2 dl ströbröd
3-5 msk vetemjöl
olivolja
smör
1 knippa slätbladig persilja, hackad
citronsaft
salt & peppar
persilja att garnera med

Tillagning 4 pers
1. Lägg ut fetaosten på en skärbräda. Dela varje bit i 4 bitar, avlånga alt. fyr­kantiga efter personlig smak. Så det blir 2 bitar/ person. 
2. Vispa ett ägg & blanda med vetemjölet på ett fat. Blanda ströbröd med hackad persilja på ett annat fat,
3. Hetta upp en traktörpanna på låg värme med olivolja i & en smörklick. Doppa sedan fetaostbitarna först i ägg- & mjölblandningen & sedan i ströbrödet. 
4. Placera fetaostbitarna i traktörpannan. Stek försiktigt i 4-5 min per sida. De får inte bli brända utan skall vara mjuka inuti med en knaprig yta.
5. Lägg upp på ett fat med ringlad olivolja & några färska blad persilja. Pressa citronsaft över de panerade fetaost­bitarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0