Tiramisu


Ingredienser för 6 personer

3 äggulor
3 msk socker
3 äggvitor
250 gr mascarpone
2,5 dl vispgräddde
3 msk kahlua
1, 5 kallt espressokaffe
26 st savoiardikex


Tillagning
1. Vispa socker och äggulor i ca 3 min.
2. Vänd i mascarpone i socker och äggröran.
3. Vispa upp vispgrädden och vänd ner i röran.
4. Vispa äggvitan till vitt skump och vänd hastigt ner i röran.
5. Blanda likör och kaffe och doppa kexen i vätskan
6. Ta fram 6 portionsskålar, täck botten med de doppade kexen, täck över med smeten, sen ett lager kex och toppa med smeten.
7. Låt stå i kylskåpet i 2-5 h
8. Täck över med kakao innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0