Vegetarisk lasange

image26

Ingredienser
3 msk olivolja
2 gula lökar
1 vitlökklyfta, hackad
500 g skivade champinjoner
9 kokta lasangeplattor eller färska
125 g bladspenat
1/3 dl vatten
4 msk vitt vin alt 1 msk vitvinsvinäger
2 dl lätt crème fraisch
2 röda ansade paprikor
torkad timjan alt. 1 tsk hackad färsk timjan
salt & peppar (vit- och svart)
125 g mozzarella
ev. riven ost/parmesan

Tillagning 4 pers
1. Hetta upp olja i en traktörpanna/teflonpanna, lägg i den hackade löken och hackade vitlöksklyftan, fräs i ca 3 min. Lägg i de skivade champinjonerna och bryn i några minuter 
2. Koka parallellt upp lasagneplattor i en stor traktörpanna, så de inte klibbar ihop. De ska ha något tuggmotstånd kvar. 
3. Tillsätt det vita vinet, alt. vitvinsvinäger, vatten och lätt cremé fraisch (15 %). Till löken, strö över lite torkad timjan. Salt och peppar. Låt det sjuda upp i några minuter.
4. Ta paprikan, lägg i kokande vat­ten. Kokas upp tills skalet släpper. Ta upp och strimla.
5. Ta i lite olivolja i botten på en ungsäkerform. Lägg i tre lasangplattor, så botten täcks. Häll över 1/3 av svampstuvningen, ½ av pap­rika strimlorna, 1/3 av denn färsk baybyspenaten. Lägg på ytterligare ett lager av lasangplattor. 1/3 av spenaten, ½ av paprika strimlorna, ½ skivad mozzarella boll, 1/3 av svampstuvningen. Lägg på lager tre av la­sangplattor, och resten av spenaten och det sista av svampstuvningen. Toppa med riven ost alt. parmesan, dock tog jag mycket lite ost.6. Ställ in i ungen i ca 5-7 min, tills den fått färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0