Saffrans biscotti



Ingredienser
1 gr saffran
100 g smör
2 st ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel söt skållad mandel
2 msk Råsocker
Tillagning
1. Skålla mandeln genom att lägga dom i kokande vatten.
2. Smält smör och häll i saffran. Häll över i en bunk och blanda ner äggen.
3. Blanda mjöl, socker, bakpulver. Häll i smör och äggblandningen i mjölblandningen och blanda ner mandeln.
4. Forma 3 längder, strö över råsockret och sätt in i ugnen på 175 grader i 25 minuter.
5. Ta ut och dela längderna i 1 cm bitar.
6. Sätt tillbaka in i ugnen på 125 grader i 10 min.
7. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i eftervärmen, helt över natten.
Receptet fick jag genom Leilas mat på TV4. Se länken här
Kommentarer
Postat av: Lillsyrran
Åh, dessa var super ju!
Trackback