Korv Stroganoff


Ingredienser 4 pers:
400 gr falukorv
1 stor gul lök
1 röd paprika
2 dl creme fraish (smaksatt med chili och paprika)
2 dl mjölk
4 tsk senap ( 2 msk dijon, 1 msk skånsk grov, 1 msk söt)
2 msk ketschup
2 msk tomatpure
paprikapulver, chilipulver, tabasco
ris
salt, peppar, olja, smör
Tillagning:
1. Grovhacka lök och paprika, strimla korv. Smält olja/smör i en stekpanna, bryn upp lök och paprika, tillsätt ganska omgående tomatpure, salt och peppra efter smak.
2. Häll i senapet och fortsätt att steka upp tills allt fått färg.
3. Häll i creme fraish, ketschup och mjölk. Smaka av med chili, paprikapulver och tabasco. Koka upp och låt sjuda i ca 10 min.
4. Servera med kokt ris.
Kommentarer
Trackback